Cota 10 (22 septembrie): Mizăm pe oaspeți în România și pe gazde în alte țări

Giovanni Marinescu

 
Cota 10 (22 septembrie): Mizăm pe oaspeți în România și pe gazde în alte țări

FCU 1948 Craiova - Oțelul Galați și Dinamo - Farul sunt meciuri de bază azi pe biletul nostru Cota 10 și vom miza pe pronosticuri ce pot părea surprinzătoare la prima vedere.

Ne-am lipit de singurul meci de 0-0 din Conference de ieri, Lugano - Bodo/Glimt și am pierdut Cota 10 de ieri.  

România, ora 18.00: FCU 1948 Craiova - Oțelul Galați   OM 1-2 (1,70)

  FCU 1948 Craiova a intrat într-o formă nesperat de bună, după o perioadă neagră și goluri primite cu nemiluita. ”Alb-albaștrii” au bifat două victorii la rând, 4-0 cu Farul acasă și 1-0 cu Dinamo în deplasare. Dar la olteni minunile nu țin mult iar urciorul nu merge de multe ori la apă. Să urmeze al treilea meci fără gol primit? Mititelu a instalat un antrenor cu licență Pro, iar de obicei când are un antrenor cu acte în regulă, la Craiova lucrurile încep să se strice. Oțelul vine după o serie interminabilă de egaluri (8 din 9 meciuri), ultima dată unul fără goluri, 0-0 acasă cu Rapid. Înainte remizase scor 2-2 cu Voluntari și 2-2 cu Petrolul. În mod normal, după un meci fără goluri, Oțelul ar trebui să mai și marcheze. Noi credem că tocmai acum seria de meciuri fără gol primit a celor de la FCU se va încheia, pronostic Oțelul marchează 1-2 goluri, cota 1,70.

România, ora 21.00: Dinamo - Farul    Farul peste 2.5 șuturi pe poartă, peste 0,5 goluri, peste 2,5 cornere (1,60)

  Frustrată după eliminarea din Conference League, dar mai ales după eșecurile cu FCU Craiova (0-4) și FCSB (0-1), Farul merge la București în căutarea primei victorii după ceva vreme. Dinamo a avut un început bunicel de campionat, dar a cam început să își arate limitele, iar lipsa de valoare a lotului începe să își spună cuvântul, oricât de priceput ar fi antrenorul Burcă. Dinamo a pierdut cu Rapid (0-4) și cu FCU Craiova (0-1). După două meciuri fără gol marcat, un lucru cu totul atipic pentru Farul, de dată asta credem că echipa lui Hagi va veni chitită să atace pentru victorie. Cu 16 goluri primite, defensiva lui Dinamo este în Top 5 cele mai slabe. Pronostic Farul peste 2.5 șuturi pe poartă, peste 0,5 goluri, peste 2,5 cornere, cota 1,60.  

Italia, Serie B, ora 21.30: Palermo - Cosenza GM 1-2 (1,62)

  Vom avea o confruntare între două echipe din sudul Italiei, în care gazdele sunt favorite. Palermo se află pe locul al treilea după 4 runde și trage la promovare. Sicilienii au un golaveraj de 7-4, adică până în 2 goluri marcate în medie pe meci. Cosenza staționează pe locul 12, undeva la mijlocul ierarhiei, cu un golaveraj 7-6 după 5 meciuri jucate (Palermo are 4 doar). De ce punem accent pe golaveraj și pe numărul de goluri în această mini-analiză? Ne interesează să accesăm pronosticul Palermo înscrie 1-2 goluri în meci, care s-ar încadra perfect în statisticile lor din acest sezon.  

Spania, ora 22.00: Alaves - Bilbao TG 1-3 (1,35)

Alaves, cu Ianis Hagi proaspăt adus, primește vizită celei mai cunoscute grupări din Țară Bascilor, o regiune frumoasă și nebună din Spania. Se vor înfrunta două echipe care în general nu marchează mult. În 4 din ultimele 5 meciuri jucate de Alaves (locul 14) s-au marcat 1 sau 2 goluri. Bilbao, aflată pe locul al patrulea, are și ea 4 din ultimele 5 meciuri jucate în care s-au marcat 1,2 sau cel mult 3 goluri. Desigur, există și excepții, cum ar fi un Bilbao - Betis 4-2, dar această este o raritate pentru basci. Mai observăm că în ultimele 11 meciuri directe dintre Alaves și Bilbao s-au marcat foarte puține goluri. Optăm așadar pentru pariul 1-3 goluri în meci.

Franța, ora 22.00: Monaco - Nice GM 2+ (1,90)

Monaco se află pe locul întâi în Franța, surprinzător sau nu, cu un golaveraj 15-7 din 5 meciuri, adică o medie de fix 3 goluri pe meci. Pe teren propriu, monegascii au numai victorii cu 3-0 (cu Strasbourg și Lens). Nice a ajuns și ea pe locul al treilea după 2 victorii la rând, 3-2 cu PSG și 2-0 cu Strasbourg. Nice stă însă ceva mai prost în deplasare, unde a primit patru goluri în două meciuri, adică în medie 2/meci. Fiind un derby al Coastei de Azur, ne așteptăm la goluri destule, iar Monaco, gazdă fiind, da marcheze minim de două ori. Pariuri 3+